Møtet med en tanke som endret fremtiden

Ellen Graff Jenssen leste boken "Rondane Kilimanjaro. Vennskap flytter fjell". I boken ble hun fanget av «noen» og tok kontakt med forfatteren. Hun fikk svar samme dag, og tre uker etter befant Graff Jenssen seg i landsbyen Umbwe Onana ved foten av Mt. Kilimanjaro i Tanzania. Der fikk hun se de to utviklingshemmede tvillingene hun hadde lest om. Disse to hadde mistet sine foreldre til AIDS og var mer eller mindre overlatt til seg selv.

Med seg hjem til Hamar hadde hun mange tanker og ideer. Heldigvis ble det ikke bare ord, men også handling. En stiftelse ble opprettet og penger samlet inn. Møtet med tvillingene i Tanzania hadde også ført til samarbeid med Gabriellasenteret.

Gabriellasenteret jobber for at utviklingshemmede barn i Kilimanjaroregionen skal få skolegang og de samme rettigheter som andre barn har. Fokuset er på inkludering og rettigheter, diagnostisering, opplæring og entreprenørskap. I enden vil de få utviklingshemmede barn som selv mestrer hverdagen og får verdige liv.

På få år har Gabriellasenteret vokst til et lite eget samfunn med skolebygg, administrasjonsbygg, boenhet for jenter og en for gutter, overnatting for foreldre, bakeri, kjøkkenhage, geiter, kaniner, høner og mye mer. I dag har 132 elever fordelt på heldøgnsplasser og dagplasser, avhengig av reisevei. Senteret har 26 ansatte i tillegg til noen frivillige.

Graff Jenssen viste mange flotte bilder av blide og fornøyde barn. Disse ville mest sannsynlig, på grunn av ulike utfordringer og utviklingshemming, ikke «passet inn» i samfunnet og således bli bortgjemt. Barna får nå lære å produsere ulike produkter, de lærer å bake, dyrestell, dyrke frukt og grønnsaker og mye mer. Fremtiden for barna ser lys ut og de er alle på vei til et langt bedre og verdig liv. De to tvillingene, som ble påstått å være umulige og ikke ha noe språk, kan snakke og har funnet ut hva de vil satse på i fremtiden!   


 
Egoforedrag med Sindre Landmark

23. mai 2023

Egoforedrag med Sindre Landmark

Sindre er født og oppvokst i Asker. Med en far som rotarianer og mor som medlem i Inner Wheel så var det naturlig at han etter hvert ble medlem i Rotary. Sindre er nr. 3 i en søskenflokk på 4.

Innlandet Science Park

9. mai 2023

Innlandet Science Park

Historien har lært oss at fremtiden er foran oss. Og det er nettopp fremtiden Innlandet Science Park er rettet mot. Dette skal være et grenseløst landskap hvor folk møter ideer og sammen skaper vekst.

Møtet med en tanke som endret fremtiden

2. mai 2023

Møtet med en tanke som endret fremtiden

Ellen Graff Jenssen leste boken Rondane Kilimanjaro. Vennskap flytter fjell”. I boken ble hun fanget av «noen» og tok kontakt med forfatteren. Hun fikk svar samme dag, og tre uker etter befant Graff Jenssen seg i landsbyen Umbwe Onana ved foten av Mt. Kil

Støtt Ukraina til bygging av mobile førstehjelpsklinikker

28. april 2023

Støtt Ukraina til bygging av mobile førstehjelpsklinikker

Pengene går uavkortet som bidrag til bygging av Mobil Førstehjelpsklinikk. 50 Rotaryklubber i distriktet vi hører til, håper sammen å få på plass en slik mobil førstehjelpsklinikk.

The Wildstones

18. april 2023

The Wildstones

Hvordan var det å være ungdom på Flisa på 60-tallet? Dette fikk vi i kveld høre mer om fra Ole Johnny Trangsrud, bassist i bandet The Wildstones. Han har samlet historien til bandet mellom to permer.

Bedriftsbesøk – Statens barnehus

11. april 2023

Bedriftsbesøk – Statens barnehus

På tirsdagens program var det bedriftsbesøk, denne gang på Statens barnehus, Åker Gård ved Hamar. Leder for tjenesten, Ingjerd Kagnes, tok oss vel imot, sammen med Inger Johanne Reiestad Hansen som ofte er der som bistandsadvokat.

Hvordan jobber spesialenheten?

21. mars 2023

Hvordan jobber spesialenheten?

Tirsdagens møte var viet spesialenheten for politisaker. Jens Ørbæk gav oss et godt innblikk i enhetens spennende hverdag og oppgaver.
Spesialenheten for politisaker skal etterforske og avgjøre saker som gjelder spørsmåle

Digital matrikkel

14. mars 2023

Digital matrikkel

Klubbens medlemmer har i flere år etterspurt en matrikkel «slik vi hadde før». Bestillingen har vært like enkel som den har bydd på utfordringer. I Rotary medlemsnett er det riktignok en matrikkel, men den blir litt kronglete å komme frem til.

Hva er fremtidsfullmakt

7. mars 2023

Hva er fremtidsfullmakt

Vi har for vane å ha mange gode foredrag i vår klubb. Kveldens foredrag var intet unntak da advokat Marit Brodal fra Sparebank 1 Østlandet snakket om fremtidsfullmakt. Hvor lenge vi er i stand til å ta vare på oss selv er et åpent spørsmål.

Byutvikling i Hamar

21. februar 2023

Byutvikling i Hamar

Kveldens foredrag var det Christian «Bobby» Vold som sto for. Bobby tok oss med på en interessant reise i sine prosjekter, Victoria kvartalet og Matkvartalet.


Møteinformasjon

Møtested: Storhamarstuene Domkirkeodden
Adresse: Strandvegen 100
Postnummer: 2315
Sted: Hamar
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:15
Møtespråk: no

Place content here

Klubbens møter:

Peismøter

2023-06-06 18:15 - 19:30

Omvisning på Sagatun

2023-06-13 18:15 - 19:30

Egoforedrag

2023-06-20 18:15 - 19:30

Årsmøte

2023-06-27 18:15 - 22:30

Møtearkiv


President 2022-2023

Inger Fjelstad
Mob: 98436402
ingerfjelstad@hotmail.com

Sekretær

Anne Marie Stenmark
Mob. 95083116
amstenmark@gmail.com

rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
Hamar Vest Rotary